Στις φυλακές παραμένουν οι Σοφοκλής και Θόδωρος Πρινιωτάκης, καθώς και ο Γ.Αποστολίδης υπεύθυνοι της Χρηματιστηριακής Ακρόπολις, που κατηγορούνται για την υπόθεση του αμαρτωλού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε «υπερτιμολογημένο» στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τρία ακόμα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε, παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα που παρουσίασαν με αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον των μελών του οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, να παρατείνει για έξι ακόμα μήνες την προσωρινή τους κράτηση. Οι δικαστές, που έχουν απορρίψει και αιτήματα αποφυλάκισης των κατηγορουμένων, επί της ουσίας θεωρούν πώς δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η προσωρινής του κράτηση.

«Να μην γίνει πραγματογνωμοσύνη»

Το δικαστικό Συμβούλιο ήδη έχει απορρίψει αίτημα να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημοσίου (κάτι που αρνούνται οι κατηγορούμενοι) όπως επίσης και αίτημα να εξεταστούν όσοι πρώην υπουργοί και γραμματείς είχαν την ευθύνη για την έκδοση του ομολόγου που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Το αίτημά απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο προφανώς θεωρεί ότι είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη η ζημία των ταμείων.

«Μέλη εγκληματικής οργάνωσης»

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, προσωρινά κρατούμενοι. Για την «τύχη» τους υπήρξε διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή, την οποία ήρε υπέρ του πρώτου το Συμβούλιο Εφετών, με σχετικό βούλευμά του.

Το κατηγορητήριο τούς εμφανίζει «ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων» και συγκεκριμένα «τη διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσες αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας». Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η πλευρά Πρινιωτάκη αμφισβητεί έντονα ότι όντως υπήρξε ζημιά από το «κρυφό ομόλογο» των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε, σύμφωνα με την κατηγορία, υπερτιμημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ, ΤΕΑΥΠΕ).

Πηγή: capital.gr