Ντράγκι: Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» χωρίς να καταστραφούν οι τράπεζες

Υπέρ του να βοηθηθούν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας τάσσεται ο επικεφαλής της ΕΚΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:40
28/01/2019
Ντράγκι: Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» χωρίς να καταστραφούν οι τράπεζες
3
loading

To ζήτημα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε καταρχήν πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι αντικείμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ανέφερε πως η ΕΚΤ δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά ενός διακανονισμού που θα βοηθούσε όσους όντως έχουν πρόβλημα αποπληρωμής, ωστόσο έγκειται στην Επιτροπή να αποφανθεί εάν η όποια λύση βρεθεί είναι σύμφωνη με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Από τη μια υπάρχουν όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα φτώχειας και από την άλλη οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» είπε, σημειώνοντας ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να βοηθηθούν, χωρίς όμως να «καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα».

Σε άλλη ερώτηση για το πότε θα αγοράσει η ΕΚΤ και ελληνικά ομόλογα, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι αυτό θα γίνει όταν τα ελληνικά ομόλογα γίνουν επιλέξιμα και σήμερα, όπως είπε, δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar FJR 500

    Μετά την συμφωνία έπεσε και τα τηλέφωνα στον Ντραγκι από τους Rothschild ,Soros, και όλη την μεγάλη Λέσχη όλα και όλα win win, fair play.

  2. avatar android

    Ναι ρε θεε, να πεθάνει ο λαος να σωθούν οι τράπεζες.... με τους ανθρώπους μονο κακα βλέπεις... καταστρεφουν την φύση.. σκοτώνουν ο ενας τον άλλο... ενω οι τράπεζες.. μπαίνεις μεσα στον ναο του χρήματος και νοιώθεις μια αναβάθμιση... Ντραγκι είσαι Θεός... έλυσες ολα μας τα προβλήματα

  3. avatar Μστ

    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί λύση χωρίς να καταστραφούν οι τράπεζες...για τους δανειολήπτες χ[...] αν καταστραφούν.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει