Οι εξελίξεις στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και αυτές στο τραπεζικό σύστημα απασχόλησαν την τακτική συνάντηση, σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωναντίνου έχει αναθέσει σε τρεις συμβούλους την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και η πρώτη αναφορά αναμένεται στις 7 με 8 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπάρξουν οι αποφάσεις του Δημοσίου σχετικά με την πρόταση της Πειραιώς για την ΑΤΕ και το ΤΤ, αλλά και για την πρόταση της ΑΤΕ να γίνει τετραπλή συγχώνευση Αγροτικής – ΤΤ- Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – Τράπεζας Αττικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπακωνσταντίνου- Προβόπουλου βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το θέμα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, για το οποίο οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσαν σήμερα το «πράσινο φως». Το Ταμείο, με κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, θα έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2017.