Νέα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρο Χριστοδούλου θα έχει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.

Στην συνάντηση που γίνεται μετά την επίσημη λήξη του PSI θα εξετασθούν πιθανές λύσεις αποζημιώσεων για τα φυσικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την τρόικα.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως αφού ολοκληρωθεί το PSI, το θέμα των αποζημιώσεων των φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου θα μπορεί να τεθεί στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος είπε μάλιστα πως το σχετικό σχέδιο είναι έτοιμο και ότι χρειάζονται 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποζημιωθούν αυτοί οι ομολογιούχοι που είχαν ομόλογα ονομαστικής αξίας έως 100 χιλιάδες.

Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση μια μεγάλη ομάδα αποταμιευτών, περίπου 9.000 άτομα, που είχαν ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ, να υπαχθούν στη ρύθμιση της προστασίας των καταθέσεων και των επενδύσεων μέσω του ΤΕΚΕ.

Πάντως, η οποία προνομιακή μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων έναντι των υπολοίπων θεωρείται στην Ευρωζώνη επικίνδυνη για τη μελλοντική εξέλιξη του PSI και ειδικά οι άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων δεν υποστηρίζονται από τα ευρωπαϊκά όργανα.