Άνοιγμα λογαριασμών για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη

Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:31
03/12/2017
Άνοιγμα λογαριασμών για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη
1
loading

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τους λογαριασμούς των ιδιωτών που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Η αλλαγή αυτή σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ, έπειτα από απαίτηση της τρόικας, από την 1η/1/2018, με σκοπό να εξακριβωθεί αν υπάρχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί και προστατεύονται από το νόμο, αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Η δεύτερη αλλαγή αφορά σε νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να φέρει στη Βουλή για αυτόματη έξοδο από το προστατευτικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις μηνιαίες δόσεις.

Σε αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι η μόνη νομοθετική ρύθμιση επί συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος 4354/2015, βάσει του οποίου προστατεύονται από τις πωλήσεις σε funds ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, λήγει στις 31.12.2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν ζητήσει και ήδη εξετάζουν περιπτώσεις τόσο από το νόμο Κατσέλη όσο και από το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να εξετάσουν αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Και αν, σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι αριθμοί είναι μικροί καθώς δεν είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε αυτόν, η εξέταση των υποθέσεων που προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη, εφόσον βγουν εκτός, θα προκαλέσουν μεγάλο, πρόσθετο πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χρήστος Σταράτος

    Ορθή κίνηση...επιτέλους έπρεπε να έρθει ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική στην Ελλάδα με στοχευμένο κρατικό παρεμβατισμό μόνο όπου είναι αναγκαίο...εκεί στην ΝΔ πήρατε χαμπάρι ότι ο Πινόκιο ασκεί την πολιτική που εσείς θα έπρεπε να ασκείτε τόσα χρόνια; Αν είχαν και λίγο περισσότερη αγάπη για την Πατρίδα ως έννοια τότε η ΝΔ θα είχε εξαφανιστεί ήδη από τον πολιτικό χάρτη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει