Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει «Black Friday»

Θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:38
14/11/2017
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει «Black Friday»
5
loading

Οδηγίες προς τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση «Black Friday», η οποία θα διενεργηθεί προαιρετικά από τους εμπόρους κατά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου (24/11/2017), αλλά και προς τους καταναλωτές δημοσιοποίησε σήμερα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Συστήνεται στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν κατά την Παρασκευή 24/11/2017.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar nilkis

  Βγάλτε την σαβούρα η Black Friday αφού είναι ευκαιρία να βγάλουν τα καταστήματα σε υπερπροσφορές ότι παλιαντζούρα του έχει μείνει στις αποθήκες.

 2. avatar Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης

  Η συνεχιζόμενη επίθεση από την κυβέρνηση σε βάρος μας, με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, με το ανελέητο κυνηγητό μέσω κατασχέσεων και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στοχεύει στο οριστικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεών μας και γιγαντώνει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Η εισαγωγή άλλης μιας εμπορικής ενέργειας από τις αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η "μαύρη Παρασκευή", σε μια προσπάθεια αύξησης του τζίρου των καταστημάτων, όχι μόνον δεν θα φέρει νέους τζίρους στα μικροκαταστήματά μας, αλλά αντιθέτως από τη μια συμβάλλει στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων και από την άλλη επιταχύνει το δρόμο της εξόδου από την αγορά στον μικρό έμπορο.

  Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται, ότι δήθεν η λειτουργία των μαγαζιών τις Μαύρες Παρασκευές θα τονώσει την αγορά, ειπώθηκαν ακριβώς τα ίδια και για την απελευθέρωση του ωραρίου και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

  Καλούμε τους συναδέλφους μας μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

 3. avatar Μογλης

  Μακάρι να ζούσαμε στην Αμερική... Αν σου πρόσφεραν δουλεια στο αμερικα...πρώτος θα πήγαινες!! Μην ειστε ρατσιστές... Ελληνικός καφές / τουρκικός/ σουβλάκι/ κεμπάπ / η αμερικανια σε χάλασε εσένα

 4. avatar Μστ

  Καθιερώσαμε άλλη μια αμερικανιά στις ζωές μας.!!!

  1. avatar Και που’σαι ακόμα

   Έρχονται και άλλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει