Τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Με τον δήμαρχο Λέσβου συναντήθηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξάντερ Ζίνελ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20:04
01/11/2017
Τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
loading

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport, Αλεξάντερ Ζίνελ, συναντήθηκε σήμερα, στη Μυτιλήνη, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο κ. Ζίνελ ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο για τα σχέδια της Fraport σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης».

Συγκεκριμένα, για τις νέες εγκαταστάσεις που θα κατασκευασθούν, κόστους 17 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν δυνατότητα εξυπηρέτησης 700.000 επιβατών από 300.000 που είναι σήμερα, αλλά και νέες θέσεις εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής, όσο και μετά, ενώ θα τονώσουν σημαντικά την τοπική νησιωτική οικονομία.

Ο κ. Γαληνός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Όπως τόνισε, οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο πρέπει να ξεκινήσουν όσο γίνεται συντομότερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των τουριστών, όσο και των κατοίκων του νησιού.

Ζήτησε, δε, από τον κ. Ζίνελ να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Fraport και του Δήμου Λέσβου, με στόχο στους σχεδιασμούς της εταιρείας να περιληφθούν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι στόχοι της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας, της περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη πληροφόρησης και αμφίδρομης επικοινωνίας σχετικά με την υλοποίηση των παρεμβάσεων αλλά και γενικότερα, αφού το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα ανάπτυξης του τόπου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει