Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα επανέλαβε ο Παντελής Οικονόμου. Μιλώντας στο 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «απολύτως παράλογη» την πρόταση για αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε μία τέτοια συγκυρία.

Συμφώνησε ότι υπάρχουν υπέρμετρες και παράλογες επιβαρύνσεις στα ακίνητα, τόνισε ωστόσο ότι οι όποιες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων πρέπει να έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Ανήγγειλε δε τροποποιήσεις στο τέλος ακινήτων για το 2012 προκειμένου, όπως είπε, να γίνει δικαιότερο και ελαφρύτερο.
 

Ομιλία προς τους συνέδρους απηύθυνε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ανέφερε ότι προτεραιότητα της γραμματείας είναι να ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010, 2011 που εκκρεμούν, η οποία όπως είπε θα γίνει με χρονική απόσταση του ενός εκκαθαριστικού από το άλλο για τον ίδιο ιδιοκτήτη.
 

Υποσχέθηκε ότι με τις δηλώσεις Ε9 για το 2012 που θα υποβληθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα γίνει αυτόματη εκκαθάριση του ΦΑΠ ενώ ανήγγειλε διασταύρωση των αρχείων του Κτηματολογίου, της ΓΓΠΣ και της ΔΕΗ για τα ακίνητα.