Με τίτλο την αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως η Ελλάδα έχει χρόνο τριών εβδομάδων για να αντιμετωπίσει το «πιθανώς καταστροφικό» χρέος της, η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει για τις δυσκολίες στην πορεία προς το κλείσιμο της αξιολόγησης και το δίλημμα των εκλογών.

Η αποτυχία εξεύρεσης λύσης μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου μπορεί να επαναφέρει το Grexit, τονίζει.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντιμέτωπος με το δίλημμα να συμφωνήσει σε επιπρόσθετη λιτότητα ή να προχωρήσει σε νέες εκλογές και το Σαββατοκύριακο «ζύγιζε» τις επιλογές του. «Οι φόβοι για περαιτέρω αβεβαιότητα στο πιο αδύναμο μέλος της Ευρώπης εντάθηκαν καθώς το ΔΝΤ προέβλεψε πως το χρέος της μπορεί να γίνει ‘εκρηκτικό’ έως το 2030» αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup η Αθήνα βρέθηκε «μόνη στο κρύο» χωρίς καν τη- συνήθη- στήριξη της Κομισιόν, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας δείχνει θολό. Το ΔΝΤ προειδοποίησε πως ακόμα και αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια και συμφωνηθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αυτό είναι καταδικασμένο να ‘εκραγεί’» γράφει επικαλούμενο την έκθεση του Ταμείου.

 

thsjfsa