Το ποσοστό των ανέργων στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) παρέμεινε κατά μέσο όρο «σταθερό» τον μήνα Αύγουστο στο 8,2% (όπως είχε διαμορφωθεί τον Ιούλιο), δήλωσε σήμερα ο διεθνής οικονομικός οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στο Παρίσι.

«Μετά τη αφαίρεση των εποχιακώς απασχολούμενων, περίπου 44,3 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι στη γεωγραφική ζώνη του ΟΟΣΑ τον Αύγουστο, συνολικά 2,3 εκατομμύρια λιγότεροι σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010, όμως την ίδια ώρα 10,4 εκατομμύρια περισσότεροι, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2008», τόνισε ο ΟΟΣΑ.

Όσον αφορά την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (η Eurostat διαθέτει δικά της στοιχεία) η ανεργία παραμένει στο επίπεδο του 10%, όπου έχει διαμορφωθεί από τα τέλη του Νοεμβρίου πέρυσι.

Στην Αυστραλία τον Αύγουστο παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας από μήνα σε μήνα (0,2%). Στο τέλος Αυγούστου το ποσοστό ανέργων στην Αυστραλία έφθασε στο 5,3% . Αντιθέτως, στην Ιαπωνία τον Αύγουστο η ανεργία συρρικνώθηκε 0,4%, περιοριζόμενη στο 4,3% .

Αναλυτικά στην 17μελή ευρωζώνη σταθερά πολύ υψηλό είναι τον ίδιο μήνα το ποσοστό των ανέργων στην Ισπανία (21,2%) και ακολουθούν η Ιρλανδία (14,6%), η Πορτογαλία (12,3%) και η Σλοβακία (13,4%).