Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά

Στόχος η διαμόρφωση κοινού μετώπου απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:42
12/07/2016
Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά
1
loading

Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει σήμερα στις 11:00 ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος με στόχο να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο στα εργασιακά.

Με βάση το έγγραφο-φωτιά που έχει στα χέρια του ο υπουργός, οι δανειστές ζητούν να καθοριστεί ο κατώτατος μισθός από το κράτος, να καταργηθεί η προϋπηρεσία ή να αποσυνδεθεί από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων, να αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων από το 6% που είναι σήμερα στο 10% και από το 2017 να αλλάξει ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, με στόχο να αποτελεί ένα μοναδικό ποσό αναφοράς (single rate) χωρίς κανένα επίδομα (ισοδυναμεί με κατάργηση 13ου - 14ου μισθού), ώστε να είναι συγκρίσιμος με άλλα κράτη της Ε.Ε..

Για κείμενο που «απηχεί τις γνωστές θέσεις του ΔΝΤ, τις οποίες επιδιώκουμε να απομονώσουμε και να εξουδετερώσουμε στη διαπραγμάτευση» έκανε λόγο ο κ. Κατρούγκαλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Σωτήρης Κιατο

    Όλα τα έχετε προαποφασίσει, μην μας κοροϊδεύετε,αν ήταν διαφορετικά οι διαφωνίες θα σας είχαν οδηγήσει σε παρατήσεις,κάτι που δεν είδαμε όλον αυτόν τον χρόνο.Φθανει πια !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει