Μειώθηκαν τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων

Πτώση δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:10
04/04/2016
Μειώθηκαν τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων
1
loading

Μειώθηκαν ισόποσα τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα το «άνοιγμα της μεταξύ τους ψαλίδας» να παραμείνει αμετάβλητο στο 4,42%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρουσίασε μείωση κατά 0,06% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,49%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,1% και διαμορφώθηκε στο 0,91%.

Από την άλλη πλευρά το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,06% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,91%.

Συγκεκριμένα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,66%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,82%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 6,05%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 7,44%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου παρουσίασε μείωση κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,97%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 5,62%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,23%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,83%.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,55%.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar το άλλο με τον τοτό , το ξέρεις;

  τα μαθατε ''καταθετες'' σε ελληνικες τραπεζες;;; ΄΄ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ΄΄.....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα.....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα...δεν μπορω να συνελθω απο τα γελια πραγματικα.....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  ρε, εσεις που τα λετε αυτα πατε καλα;;; μπα, ετεροχρονισμενο πρωταπριλιατικο αστειο ειναι μαλλον.....αν ειναι ετσι...καλο..καλο....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  ηθελα να ξερα ποιος σωφρων και μη διανοητικα αναπηρος παει απο το καλοκαιρι που αρχισαν τα καπιταλ μεχρι σημερα (και μαλλον μεχρι το 2056) να κανει καταθεση;!!!!
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 20 % ΕΠΙΤΟΚΙΟ μηνιαιο ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ να δωσουν οι τραπεζες ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ εχεφρων ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΥΤΕ 0,01 ευρω στις ουσιαστικα χρεοκοπημενες με μηδεν ρευστοτητα νεκροζωντανες τραπεζες!
  παρτε το χαμπαρι....
  με το αιφνιδιο κλεισιμο των τραπεζων το καλοκαιρι,
  τα ανελεητα καπιταλ κοντρολς μεχρι σημερα και μαλλον για παντα,
  την ΑΝΑΚΡΙΣΗ που σου κανει ο καθε τυχαρπαστος αγενεστατος και ημιαναλφαβητος τραπεζουπαλληλος για να σου δωσει τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!! ακουσον ακουσον! .......η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ....κατερρευσε οριστικα....
  εδω πας να μετατρεψεις χαρτονομισμα του ευρω σε μικροτερο χαρτονομισμα του ευρω (ιδιο νομισμα,οχι ξενο!) και σε χρεωνουν προμηθεια και ακομα πελατης τους να εισαι σου κανουν ανακριση και σε θεωρουν εκ των προτερων εγκληματια που ξεπλενει χρημα....συνεχιστε ετσι...αν νομιζετε οτι θα παει πολυ παρακατω ολο αυτο.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει