«Καμία οριστική απόφαση» δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετικά με ενδεχόμενη
αλλαγή στη διεύθυνση, ανακοίνωσε σήμερα η BP μετά τις αναφορές στον Τύπο
περί απομάκρυνσης του γενικού διευθυντή Τόνι Χάουαρντ.

Απόψε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου ενώ αύριο αναμένεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

Ο βρετανικός Τύπος έγραφε το Σαββατοκύριακο ότι η απομάκρυνση του Χάουαρντ θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και ότι ο όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες στην ιστορία των βρετανικών επιχειρήσεων, καθώς στα αποτελέσματα που θα δημοσιευθούν αύριο θα περιλαμβάνονται και οι προβλέψεις για το ύψος των δαπανών (πρόστιμα, αποζημιώσεις και έξοδα καθαρισμού) από τη διαρροή.

Σήμερα, οι Financial Times γράφουν ότι ο Τόνι Χάουαρντ θα παραμείνει σίγουρα στη θέση του για δύο μήνες, έως ότου η διαρροή αντιμετωπιστεί οριστικά, και στη συνέχεια θα αποχωρήσει λαμβάνοντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου λιρών (1,2 εκατ. ευρώ) και σύνταξη ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η ΒΡ πρόκειται να δεσμεύσει κονδύλια ύψους 25 -30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (19,3-23,2 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να καλύψει το κόστος της πετρελαιοκηλίδας.