Τριετή παράταση για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων, που έχουν ενταχθεί στους Αναπτυξιακούς Νόμους, για όσες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων τους έως το τέλος του 2016, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο κ. Αλιφιεράκης καλεί τον Υπουργό να λάβει υπόψη του τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεδομένου ότι προβλέπεται ανάκαμψη της οικονομίας το β’ εξάμηνο του 2016 προτείνουμε, για τα επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004 και 3908/2011 που θα φτάσουν στο 50% της υλοποίησης τους στο τέλος του επόμενου έτους (2016), να δοθεί η δυνατότητα παράτασης ολοκλήρωσής τους για τρία έτη. Δηλαδή για τις επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρώσει το 50% των έργων έως το τέλος του 2016 να παραταθούν τα επενδυτικά τους σχέδια έως την 31/12/2019. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν περισσότερες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις προβλεπόμενες επιχορηγήσεις, με τις συνακόλουθες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία».