Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα του θα οδηγήσει έως το τέλος του έτους το έλλειμμά της στο 3,8% του ΑΕΠ, «όπως έχει συμφωνήσει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ουγγαρία ελπίζει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω του καθορισμένου από την Ε.Ε. ορίου του 3% στο μέλλον, αλλά επιζητεί ισότιμη μεταχείριση με άλλα κράτη μέλη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτού του στόχου», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. θέλει να διαπραγματευτεί με την Ουγγαρία, όπως και με άλλα είκοσι κράτη-μέλη τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτό το έλλειμμα του 3%. «Η Ουγγαρία θα μετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», διευκρίνισε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Θα έχουμε ένα μοναδικό αίτημα, δηλαδή αυτό της ισότιμης μεταχείρισης, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα για όλους για να επιτύχουν τις επιδιώξεις της Ε.Ε.».

Στην ερώτηση αν η ουγγρική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το 2011 και το 2012, ο Ορμπάν απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν έχει τώρα σημασία, καθώς το βασικό ζήτημα είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ε.Ε. για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα της Ουγγαρίας κάτω του 3%.

«Το σημαντικό ζήτημα είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ε.Ε., όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας, ή άνευ σημασίας», κατέληξε.