Πλήρη άγνοια για το σχέδιο που φέρεται να εκπονούσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, το οποίο περιελάμβανε υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Mega.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Μάρδας ανέφερε πως δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για κάτι το οποίο «δεν αποτέλεσε ποτέ κυβερνητική πολιτική» και «δε συζητήθηκε ποτέ επίσημα», αλλά αφορά σε προσωπικές απόψεις και ιδέες, ενώ επεσήμανε ότι όλο αυτό μοιάζει με «ένα ωραίο μυθιστόρημα».

Ερωτηθείς αν ένα τέτοιο σχέδιο θα είχε προβλήματα νομιμότητας, ο κ. Μάρδας τόνισε πως αν εφαρμοζόταν στην πράξη θα υπήρχαν πράγματι πολλά προβλήματα νομιμότητας.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, σημειώνοντας πως όσοι πιστεύουν ότι η λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή θα πρέπει κάποια στιγμή να μας ενημερώσουν και για το κόστος μίας τέτοιας απόφασης, καθώς «ως τώρα ακούμε μόνο ακαδημαϊκού χαρακτήρα προσεγγίσεις».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι οι μισθοί έχουν καταβληθεί κανονικά την Παρασκευή και θα καταβληθούν κανονικά και στο τέλος του μήνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις.