Ευρωπαϊκοί οικονομικοί κολοσσοί παίρνουν ανοιχτά θέση υπέρ της Ελλάδας τονίζοντας ότι, το ευρώ πρέπει να διασωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Εβδομήντα μάνατζερ των μεγαλύτερων πολυεθνικών της Γαλλίας και της Γερμανίας κάνουν έκκληση προς την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να σώσουν το ευρώ και την Ελλάδα.

Η επιστολή τους με τίτλο «Το ευρώ είναι αναγκαίο» δημοσιεύεται στις μεγαλύτερες γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες.

Μάνατζερ εταιρειών όπως οι Ντίτερ Τσέτσε (Mercedes), Πέτερ Λόσερ (Siemens), Φραντς Φέρενμπαχ (Bosch), καθώς και ο επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας EADS, υπογράφουν τη συγκεκριμένη επιστολή.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες απασχολούν περισσότερα από 5 εκατομμύρια εργαζόμενους και διαχειρίζονται σε ετήσια βάση ποσά μεγαλύτερα των 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά η έκκληση υπογραμμίζει την αξία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος «ως ο κινητήρας της δημιουργίας θέσεων εργασίας και ως η εγγύηση για την ευημερία». Ωστόσο, η παρούσα κρίση χρέους βάζει σε κίνδυνο τα επιτεύγματα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Για αυτό κρίνεται αναγκαίο να στηριχτούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. «Η επιστροφή σε σταθερές δημοσιονομικές καταστάσεις θα κοστίσει μεν πολλά δισεκατομμύρια, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό μας νόμισμα αξίζουν πλήρως τέτοιες δαπάνες».