Στην ολική άρση των εμποδίων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στρέφεται η κυβέρνηση και οι σχετικές ρυθμίσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της τρόικας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, και όπως αναφέρθηκε το συντονιστικό ρόλο αυτής της οριζόντιας συγκυβερνητικής δράσης για γρήγορη προώθηση των αναγκαίων θεσμικών πρωτοβουλιών για την πλήρη άρση όλων των εμποδίων, αναλαμβάνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας για τις δράσεις που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας το υπουργείο όπως αναφέρθηκε ενδεικτικά, ο επενδυτικός νόμος, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού στην αγορά, η Υπηρεσία Μίας Στάσης για την ίδρυση εταιρειών, η ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ κλπ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η λέξη που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τους εκπροσώπους της τρόικας για τη δράση του υπουργείου ήταν η λέξη «success» (επιτυχία).

Στο μεταξύ όπως γνωστοποιήθηκε, σε ένα μήνα αλλάζει και ο μηχανισμός λειτουργίας του ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνει πιο εργοκεντρικό και επιχειρησιακό με έμφαση δηλαδή στην υλοποίηση των έργων.