Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των αφορολόγητων ειδών στην Ελλάδα κατά το 2010 συγκριτικά με το 2009, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Global Blue που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1993.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας, το 2010 οι Ρώσοι πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο ποσοστό αφορολόγητων αγορών στη χώρα μας, που ανήλθε στο 15,2% του συνόλου των αφορολόγητων αγορών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος. Ακολουθούν οι αφορολόγητες αγορές από πολίτες των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Τη μεγαλύτερη αύξηση αφορολόγητων πωλήσεων το 2010, 109,9%, παρουσίασε η κατηγορία δερμάτινων αξεσουάρ και ειδών ταξιδίου. Αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις και στα είδη μόδας και ενδύμάτων,  ενώ πτωτικά κατά 17,3% κινήθηκαν οι πωλήσεις σουβενίρ και δώρων.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας, το 2010 οι Ρώσοι πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο ποσοστό αφορολόγητων αγορών στη χώρα μας, που ανήλθε στο 15,2% του συνόλου των αφορολόγητων αγορών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Ακολουθούν οι αφορολόγητες αγορές από πολίτες των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Τη μεγαλύτερη αύξηση αφορολόγητων πωλήσεων το 2010, 109,9%, παρουσίασε η κατηγορία δερμάτινων αξεσουάρ και ειδών ταξιδίου. Αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις και στα είδη μόδας και ενδύμάτων, ενώ πτωτικά κατά 17,3% κινήθηκαν οι πωλήσεις σουβενίρ και δώρων.