Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα του «ΑνακαινίζωΝοικιάζω», ενώ έχουν δημοσιευτεί και οι πληροφορίες που αφορούν τα ποσά της επιδότησης και τον τρόπο που γίνεται η αίτηση από τους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις γίνονται ΕΔΩ και σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ από την κυβέρνηση:

«Η πλατφόρμα “Ανακαινίζω-Νοικιάζω” άνοιξε! Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής κενών οικιών και διαμερισμάτων με σκοπό την ενοικίασή τους και καλύπτει το 40% των δαπανών!».

Αίτηση και ποσά

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση για το παραπάνω πρόγραμμα, αν είστε ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ακινήτου με χρήση ιδιωτικής κατοικίας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την ένταξη σας στο πρόγραμμα στέγασης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής κενών οικιών και διαμερισμάτων με σκοπό τη διάθεσή τους για εκμίσθωση ως κατοικιών.

Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι το ύψος των 10.000 ευρώ.

Το μέγιστο ποσό επιδότησης είναι 4.000 ευρώ. Παρέχεται προκαταβολή επιδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του προϋπολογιζόμενου ποσού επιδότησης.

Οι δαπάνες μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα προϊόντα και υλικά όσο και τις εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής.

Για την αίτηση, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε:

  • Τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Taxisnet
  • Τον ΑΤΑΚ της ιδιοκτησίας σας
  • Έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος