Έντεκα ακόμα αιτήσεις χρηματοδότησης κρίθηκαν επιλέξιμες με την 3η απόφαση έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης για τη δράση «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021–2027».

Ειδικότερα, 11 αιτήσεις χρηματοδότησης με επιχορηγούμενη δημόσια δαπάνη 1.330.165,66 ευρώ κρίθηκαν ως επιλέξιμες και 12 αιτήσεις, συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 5.689.811,41 ευρώ απορρίπτονται.

Η έως τώρα εικόνα

Με την απόφαση, τα συνολικά εγκεκριμένα έργα στη δράση ανέρχονται σε είκοσι 21, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3.463.214,44 ευρώ και το σύνολο των αιτήσεων για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποτελέσματα αξιολόγησης στη δράση ανέρχονται σε 44 αιτήσεις χρηματοδότησης, συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 16.498.638,84 ευρώ.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται ηλεκτρονικά, στη δηλωθείσα στο έντυπο υποβολής ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι δύναται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 7 εργάσιμων ημερών από την επομένη κοινοποίησης του τελικού πορίσματος αξιολόγησης να υποβάλλουν διοικητική ένσταση αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣΚΕ.

Τι αφορά η δράση

Προτεραιότητα της εν λόγω δράσης είναι η αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, Μεσαίας Ψηφιακής ωριμότητας, μέσω της αξιοποίησης προηγμένων συστημάτων και τεχνολογιών, με τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους στις διεθνείς αγορές, να ενισχύσουν τη λειτουργική ευελιξία, να βελτιώσουν την παραγωγική διαδικασία, αλλά και να αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται από 10% έως 50% ανάλογα με την Περιφέρεια, το μέγεθος της επιχείρησης και την επιλέξιμη δαπάνη.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.