Η αναμετάδοση των αγώνων του Euro 2016 στους υπαίθριους χώρους των μπαρ στη Γαλλία θα απαγορευθεί, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ, επειδή «οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια» των χώρων αυτών.

Στην ερώτηση αν θα επιτραπεί στα μπαρ να μεταδίδουν στους υπαίθριους χώρους τους και σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες του Euro, ο Τιερί Μπραγιάρ απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

«Μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο, οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη», εξήγησε ο Μπραγιάρ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM TV και RMC. Επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να διαφημίσει τις ζώνες των φιλάθλων που έχουν οργανωθεί από τις γαλλικές αρχές και είναι χώροι με «κάθε δυνατή ασφάλεια ώστε να είναι τόποι ζώνης».

«Καλύτερα ένας χώρος με πολλά μέτρα ασφαλείας παρά να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Μπορούμε να δούμε το ματς σ’ έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω», τόνισε ο Μπραγιάρ.

Χθες ξέσπασαν αντιδράσεις στη Μασσαλία, όταν δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση της δημαρχίας που απαγορεύει την εγκατάσταση «οθονών» και «πάγκων στους υπαίθριους χώρους», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ιδιοκτητών των μπαρ.