Συγκινητική είναι η ιστορία που εκτυλίχθηκε στο νησί της Ρόδου, όπου εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο και διέσωσαν.

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δέχονταν ούτε νερό ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο και νωθρό, όπως αναφέρει η rodiaki.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση – είπε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κος Στέργος Σεντονάς. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης. Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”».

Μέσα σε λίγες ώρες όχι κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε – κατέληξε ο κος Σεντονάς.»

Μέσα στις στάχτες και τη κόλαση της φωτιάς στη Ρόδο γεννήθηκε αυτή η ψυχούλα! Διστυχως η μητέρα δεν ζει …

Posted by Stergos Sentonas on Wednesday, July 26, 2023