Στο χείλος μαζικής εξαφάνισης η θαλάσσια ζωή

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν τεράστια ζημιά στους ωκεανούς


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23:14
24/01/2015
Στο χείλος μαζικής εξαφάνισης η θαλάσσια ζωή
loading

Μια νέα έρευνα δείχνει, ότι η θαλάσσια ζωή των ωκεανών βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας εξαφάνισης εξαιτίας των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Οι άνθρωποι προκαλούν πρωτοφανή ζημιά στους ωκεανούς και τα ζώα που ζουν σε αυτούς και χάρη σε αυτούς, όπως σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά από ένα τεράστιο γεγονός εξαφάνισης» είπε ο Douglas J. McCauley από το πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, συγγραφέας της νέας αυτής μελέτης, μιλώντας στους New York Times.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Σε αυτή, οι ερευνητές που την υπογράφουν υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα μπορούν ακόμη να αντιστραφούν, ωστόσο επιταχύνονται.

Σκοπός των ερευνητών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, ήταν να παρέχουν μια εικόνα της ζωής των ωκεανών, η κατάσταση της υγείας των οποίων και των ζώων που ζουν σε αυτούς είναι δυσκολότερο να μετρηθεί, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν τα ζώα που ζουν στις θάλασσες του κόσμου.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από μια τεράστια γκάμα πηγών, που κυμαίνονται από αρχεία απολιθωμάτων, μέχρι στατιστικά στοιχεία για τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει