Επιδρομή στα δέντρα αλλά ακόμα και στο πεζοδρόμιο της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη έχουν κάνει κάμπιες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι εκατοντάδες φτελιές που βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή έχουν γεμίσει κάμπιες, οι οποίες εκτός του ότι τρώνε το φύλλωμα των δέντρων, κατεβαίνουν και στο πεζοδρόμιο ή πέφτουν κάτω όταν φυσάει.

Πρόκειται για την κάμπια Galeruca luteola, ο πληθυσμός της οποίας είναι τόσο μεγάλος που πολλές φορές αυτές «ξεφεύγουν» από την ειδική κολλώδη ουσία που έχει τοποθετήσει ο δήμος στους κορμούς για την αντιμετώπιση τους και κάνουν… επιδρομή στο πεζοδρόμιο.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, ωστόσο φέτος, είναι πιο ενισχυμένο από ποτέ και εμφανίστηκε νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Αλεξάνδρου Σβώλου όσο και στην Τσιμισκή.

Όπως αναφέρει η τοπική σελίδα, μέχρι στιγμής γίνεται εφαρμογή στους κορμούς μιας βιολογικής κόλλας, ώστε να παγιδεύονται οι κάμπιες και ήδη έχει προαναγγελθεί πως οι φτελιές σταδιακά θα αντικαταστασθούν με άλλα δέντρα που δεν θα έχουν πρόβλημα από το συγκεκριμένο έντομο.