Μόνο ασυνήθιστο δεν είναι να κυκλοφορήσει στο ίντερνετ μια περίεργη φωτογραφία ζώου και να γίνει αμέσως viral, για να αποδειχτεί τελικά πως ήταν πλαστή.

Αυτή τη φορά βέβαια το εικονιζόμενο ζώο είναι 100% πραγματικό!

Σχετικά πρόσφατα λοιπόν ανέβηκε μια φωτογραφία στο Twitter που έδειχνε μια γιγαντιαίου μεγέθους νυχτερίδα από τις Φιλιππίνες. «Θυμάστε που σας έλεγα πως στις Φιλιππίνες έχουν νυχτερίδες σε μέγεθος ανθρώπου;», έγραφε χαρακτηριστικά ο χρήστης.

Κι ενώ νυχτερίδες συναντάμε στα περισσότερα μέρη του πλανήτη, σε κάποια σημεία φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Η φωτογραφία δεν ήταν καινούρια, είχε ανέβει πριν από 2 χρόνια στο Reddit. Ήταν όμως αληθινή, αν και η προοπτική της εμφάνιζε τη νυχτερίδα πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο πραγματικά είναι.

«Ιπτάμενες αλεπούδες» τις λένε και δεν είναι σε ανθρώπινο μέγεθος, είναι όμως πράγματι πολύ μεγαλύτερες από τα άλλα είδη. Κάποιες φτάνουν ακόμα και στο 1,5 μέτρο στο άνοιγμα φτερών, αν και το σώμα τους παραμένει μικρό, μην ξεπερνώντας τα 30 εκατοστά.

 

Μέσα σε όλες και η ιπτάμενη αλεπού με το χρυσό στέμμα (Acerodon jubatus), μια από τις μεγαλύτερες νυχτερίδες που έχουν καταγραφεί, ξεπερνώντας το 1 κιλό βάρος. Όσο για τα φτερά της, ανοιγμένα αγγίζουν τα 1,7 μέτρα.

Giant Golden Crowned Flying Fox Bat is one of the world’s largest bats from r/Damnthatsinteresting

Είδη μεγαλόσωμων νυχτερίδων υπάρχουν πολλά, όπως η επίσης γνωστή Pteropus vampyrus, με παρόμοιες διαστάσεις. Ίσως δεν θα υπάρχουν τόσα πολλά στο μέλλον όμως, καθώς όλες οι μεγάλες νυχτερίδες των Φιλιππίνων απειλούνται με εξαφάνιση.

 

Και βέβαια όλες τους είναι φυτοφάγες, προτιμώντας χυμούς φρούτων από αίμα. Από τα 1.300 είδη νυχτερίδας που έχουν καταγραφεί, μόλις 3 τρέφονται με αίμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.