Άγρια πουλιά που ανήκουν στα προστατευόμενα είδη, βάζουν στόχο ασυνείδητοι κυνηγοί με αποτέλεσμα να αυξάνονται το τελευταίο δεκαήμερο τα τραυματισμένα, από κυνηγετικό όπλο, άγρια ζώα που καταφτάνουν στις εγκαταστάσεις του σωματείου «Δράση για την Άγρια Ζωή» .

Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, από το φιλοζωικό σωματείο, ο Σταύρος Καλπάκης, από τα τέλη Νοεμβρίου, το ένα στα τρία ζώα που εισάγεται για νοσηλεία είναι πυροβολημένο. Απ’ αυτά, μόνο μία μπεκάτσα κι ένα κιρκίρι (είδος πάπιας) είναι είδη το κυνήγι των οποίων επιτρέπεται, ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά, στην πλειονότητά τους, αφορούν αρπακτικά πουλιά, γερακίνες, ξεφτέρια, βραχοκιρκίνεζα, που αποτελούν τα συνήθη θύματα-στόχους.

Σύμφωνα με τον κ.Καλπάκη πριν από λίγες μέρες παρέλαβαν ένα ασύνηθες και συνάμα πανέμορφο αρπακτικό πουλί, το νανογέρακο. Πρόκειται για το μικρότερο γεράκι που εμφανίζεται το χειμώνα στη χώρα μας, κατεβαίνοντας από το βορρά για να ξεχειμωνιάσει, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το πουλί φέρει πολύ σοβαρά τραύματα και η πιθανότητα να καταφέρει να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μικρή, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζαμε ότι η οικονομική κρίση θα έκανε τον κάθε κυνηγό να σκεφτεί πώς χρησιμοποιεί το όπλο του και να μην σπαταλάει τα σκάγια του στοχεύοντας προστατευόμενα είδη και μάλιστα αρπακτικά πουλιά που δεν τρώγονται και προφανώς τα χρησιμοποιεί μόνο για σκοποβολή. Δυστυχώς πέσαμε έξω» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου.

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή αδύναμων άγριων ζώων που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.