Με το βραβείο Energy Mastering Project για τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση από τη λειτουργία του νέου εκσυγχρονισμένου δικτύου τρίτης γενιάς διακρίθηκε η WIND στα Environmental Awards που έλαβαν χώρα χτες σε μια εκδήλωση γιορτή για τη συνεισφορά Οργανισμών Επιχειρήσεων και Φορέων στην προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το έργο του εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της εταιρείας πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πλέον μεγαλύτερα έργα υποδομών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για το περιβάλλον και την κοινωνία, που αγγίζει το 50% σε σύγκριση με τον παλιό εξοπλισμό ράδιο-δικτύου.

Ο νέος εξοπλισμός είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επίπεδο σταθμών βάσης και μόνο, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που εξοικονομείται υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 2.540 νοικοκυριών για ένα ολόκληρο χρόνο.

Τα Environmental Awards έχουν στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης έργων, διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιείται από επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους σχετικών φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες του κλάδου και εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς.


Το βραβείο για την WIND παραλαμβάνει ο κος Επαμεινώνδας Χάνδρος, Internal Audit & Compliance Business Process & Quality Management Officer