Η Jacqueline Lake από τη Νέα Σκωτία του Καναδά βρισκόταν σε απόγνωση καθώς ο γάτος της είχε εξαφανιστεί από το σπίτι. Τύπωσε αφίσες με φωτογραφίες του και έκανε σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να βρει πληροφορίες για τον αγαπημένο της Baloo.

Λίγα 24ωρα αργότερα το τηλέφωνο χτυπά. Είναι από τον οργανισμό για την προστασία των ζώων (SPCA). Την ενημερώνουν ότι ο γάτος της είναι καλά και βρίσκεται στο Μόντρεαλ, 780 χιλιόμετρα μακριά δηλαδή από το σπίτι του!

Όπως διαπιστώθηκε, ο κατεργάρης Baloo είχε τρυπώσει μέσα σε ένα κιβώτιο με ζάντες αυτοκινήτου, εν αγνοία της ιδιοκτήτριάς του. Το κιβώτιο φορτώθηκε σε φορτηγό της εταιρείας μεταφορών Purolator και έπειτα από 17 ώρες οδικό ταξίδι αφίχθη στο κατάστημα της εταιρείας στο Μόντρεαλ.

«Είχε τρυπώσει κάτω κάτω μέσα από τις μικρές τρύπες των ζαντών και δεν φαινόταν», δήλωσε η ιδιοκτήτριά του.

Στο Μόντρεαλ ο υπάλληλος της εταιρείας μεταφορών μπήκε σε υποψίες όταν διαπίστωσε την ύπαρξη ούρων στο κιβώτιο. Ανοίγοντάς το αντίκρυσε τον γάτο.
Η εταιρεία κάλεσε αμέσως τον οργανισμό προστασίας ζώων όπου και τον παρέδωσε.

«Μόλις μας τον έφεραν τον έλεγξαν οι κτηνίατροί μας και τον φροντίσαμε», είπε η εκπρόσωπος του SPCA Καναδά, Anita Kapuscinska. Με τη συνδρομή της μεταφορικής οι άνθρωποι του οργανισμού εντόπισαν την ιδιοκτήτρια του γάτου και την ενημέρωσαν σχετικά.

«Ήταν τρομερή έκπληξη γι’ αυτήν και τεράστια ανακούφιση όταν την ενημερώσαμε πως ο γάτος της βρέθηκε, γιατί είχε ήδη βάλει αφίσες παντού και είχε κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

Ο Baloo θα επιστρέψει σπίτι του με την Freedom Drivers, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών που μεταφέρουν αδέσποτα ζώα ή ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. «Είμαι τόσο ευγνώμων που είναι καλά στην υγεία του και επιστρέφει σε μένα», είπε ανακουφισμένη πια η Lake.