Μία ομάδα κυνηγών παρέδωσαν μαθήματα αλτρουισμού και συνεργασίας όταν αντιλήφθηκαν ότι ένα ελάφι είχε παγιδευτεί στην κοίτη ενός παγωμένου ποταμού, με ορατό τον κίνδυνο να παγώσει μέχρι θανάτου. Το ζώο παρά τις επίμονες προσπάθειές του δεν μπορούσε να βγει από το παγωμένο νερό.

Οι Ρώσοι κυνηγοί αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην περιπέτειά του. Έτσι, αφού έδεσαν ένα σκοινί από τα κέρατά του, στη συνέχεια άρχισαν να το ρυμουλκούν με το αυτοκίνητό τους, καταφέρνοντας να το βγάλουν από το παγωμένο νερό πριν να είναι αργά.

Το ελάφι ωστόσο είχε ακινητοποιηθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες και κινδύνευε να πεθάνει από το σοκ. Τότε οι άνδρες άρχισαν να του κάνουν εντριβές με τα χέρια του για να ζεσταθεί, ενώ παράλληλα άναψαν και μία φωτιά για να ανακτήσει την κανονική του θερμοκρασία.

Και σαν να μην έφτανα όλα τα παραπάνω, το τοποθέτησαν σε έλκηθρο και το μετέφεραν στο κοντινότερο οικισμό, όπου το τάισαν και το βοήθησαν να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του, απελευθερώνοντάς το τελικά πίσω στην παγωμένη στέπα της Σιβηρίας.