Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: Μετά και από τη δεκαπενταετή δράση της Greenpeace, από την 1η Ιουλίου 2009 ισχύει νομοθεσία που επιτρέπει και απλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες και μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Ενώ το πρόγραμμα αυτό δίνει κίνητρα στον οικιακό καταναλωτή να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό, η ΔΕΗ βάζει νέα εμπόδια.
Παραβιάζοντας τη νέα νομοθεσία, η ΔΕΗ βάζει αυθαίρετα φρένο στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στις στέγες, επικαλούμενη πληθώρα αιτημάτων.

Ζήτα και εσύ από τον Πρωθυπουργό να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ στις μικρές αποκεντρωμένες κτιριακές εφαρμογές είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.
(παρακάτω η επιστολή)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το 2010, η κυβέρνησή σας έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την προώθηση των ΑΠΕ (Ν. 3851/2010), που κατοχύρωσε νομοθετικά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες και εμπορικές επιχειρήσεις. Στις 25 Αυγούστου 2010 μάλιστα, το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε νέα υπουργική απόφαση που διευκολύνει περαιτέρω την εγκατάσταση των μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια.

Μόλις δυο μέρες μετά (27-8-2010), η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της παγώνει αυθαίρετα την ανάπτυξη όλων των νέων αιτήσεων για σύνδεση με το δίκτυό της, επικαλούμενη πληθώρα αιτημάτων. Έτσι πρακτικά παραπέμπει τις κτιριακές εφαρμογές στο μακρινό μέλλον, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του νέου νόμου.

Η απόφαση αυτή της ΔΕΗ είναι παράνομη με βάση την πρόσφατη νομοθεσία και έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική, αλλά και τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ευαίσθητων πολιτών που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια στο σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Σας καλούμε κ. Πρωθυπουργέ να στείλετε ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κυβέρνησή σας επιθυμεί την ανάπτυξη των ΑΠΕ στις μικρές, αποκεντρωμένες κτιριακές εφαρμογές τώρα!

Η Πράσινη Ανάπτυξη μας αφορά όλους, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Καθαρές λύσεις για όλους! Καθαρές λύσεις εδώ και τώρα!

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε πηγαίνετε στο παρακάτω link:
http://www.greenpeace.org/greece/news/law-say-yes-dei-says-no