Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό «Green Party» απευθύνει και φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!».

Η διοργάνωση πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του «Greenparty».

Θα αναδειχτούν και θα βραβευτούν οι καλύτερες πράσινες δράσεις και πρακτικές, σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η μετακίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας και το φυσικό περιβάλλον της οικίας. Η ανάδειξη της καλύτερης ατομικής δράσης των πολιτών θα γίνει με τη βοήθεια της φωτογραφίας ή του βίντεο και ψηφοφορία μέσω της σελίδας του greenparty.gr στο Facebook (www.facebook.com/GreenParty.gr)

Επίσης, καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες με προτάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης, ενώ η καλύτερη πρόταση θα βραβευτεί και θα υιοθετηθεί, με κριτήριο την πρωτοτυπία και την δυνατότητα να εφαρμοστεί.

Η φετινή διοργάνωση διαθέτει μια επιπλέον καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί ειδικός διαγωνισμός για παιδιά δημοτικού, το «Green Party_Junior», κατά τη διάρκεια του οποίου καλούνται τα παιδιά να ανακαλύψουν πόσα και ποια διαφορετικά είδη από το ζωικό βασίλειο συμβιώνουν μαζί μας στην πόλη.

Νικητής θα αναδειχθεί το παιδί που θα φωτογραφίσει τα περισσότερα ζώα/ πουλιά/έντομα κ.ά. που ζουν στο αστικό μας περιβάλλον.

Οι διαγωνισμοί του «Green Party» θα είναι ανοιχτοί έως τις 31 Μαΐου, ενώ οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν με αποστολή φωτογραφιών, βίντεο και πράσινης πρότασης ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty.gr.

Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με τη συμμετοχή των πολιτών σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά και με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής που θα οριστεί.