Σε τροχαίο τραυματίστηκε θανάσιμα μια αρκούδα στο 12ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Αμυνταίου-Καστοριάς.

Το τραυματισμένο ζώο εντόπισε περιπολικό της Αστυνομίας και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός, που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης, που έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν το ζώο 100 μέτρα από το οδόστρωμα σε παρακείμενο χωράφι και με τη βοήθεια ιδιώτη κτηνιάτρου το νάρκωσαν. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αρσενικό ζώο, δέκα ετών, βάρους 200-220 κιλών, που έφερε κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Ύστερα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, του Κτηνιάτρου της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, του ιδιώτη κτηνιάτρου, καθώς και των δυο περιβαλλοντικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστών», αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ακτινολογικές εξετάσεις και να παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης. Ωστόσο, κατά τη μεταφορά, η αρκούδα εξέπνευσε.

Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή και θα προχωρήσει στην αποτέφρωση του ζώου μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.