Χιλιάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στις εκβολές του Μισισιπή, στη Λουϊζιάνα, και οι αρχές ερευνούν το κατά πόσον η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να προκάλεσε το γεγονός αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The New Orleans Times-Picayune, τα ψάρια βρέθηκαν την Κυριακή να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού και μαζεύτηκαν μέσω των πλωτών φραγμάτων που έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας, αναφέρει η εφημερίδα.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική δήλωση του Κρέγκ Ταφάρο, προέδρου της κομητείας του Αγίου Βερνάρδου στη Λουϊζιάνα, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, υπάρχουν χιλιάδες νεκρά ψάρια, και μιλάω για 5.000 έως 15.000. Δε θέλουμε να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα, διότι μερικές φορές έχουμε προβλήματα οξυγόνου στο νερό που σχετίζονται με το φράγμα Bayou La Loutre».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.