Οι άνθρωποι που μιλούν στα κατοικίδιά τους είναι πιο έξυπνοι, λέει νέα έρευνα

Και όσοι συνομιλούν με φυτά και αυτοκίνητα, είναι απολύτως φυσιολογικοί!


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:51
10/04/2017
Οι άνθρωποι που μιλούν στα κατοικίδιά τους είναι πιο έξυπνοι, λέει νέα έρευνα
3
loading

Όσοι έχουν κατοικίδιο, καταλήγουν συχνά να κάνουν κουβεντούλα μαζί του, μιας και οι χνουδωτοί μας φίλοι αποδεικνύονται συχνά πλάσματα που ξέρουν να ακούνε.

Όπως μας λέει η επιστήμη όμως, δεν είναι η μοναξιά ή η εκκεντρικότητα που μας κάνουν να μιλάμε με τα ζωάκια μας και δεν υπάρχει φυσικά τίποτα το ανησυχητικό με μας, φτάνει βέβαια να μην περιμένουμε ανθρώπινες αποκρίσεις!

Όπως ακριβώς μιλούσαμε στα παιχνίδια μας όταν είμασταν παιδιά, έτσι φυσικότατα μιλάμε και στα κατοικίδιά μας, επιδεικνύοντας την ανάγκη μας για συντροφικότητα αλλά και την επιθυμία μας να περιχαρακώσουμε την προσωπικότητά μας ως αντανάκλαση στον άλλο.

mmfdhfhfhsyhfart1

Αυτός ο ανθρωπομορφισμός, η απόδοση ανθρώπινων ιδιοτήτων δηλαδή στα ζώα, τα φυτά, τα πράγματα, ακόμα και σε φυσικά φαινόμενα, θεωρείται κοινωνικά ως συμπεριφορά ανώριμη, αν και η επιστήμη μάς λέει τώρα πως είναι φυσικό να αναπτύσσονται τέτοιου είδους σχέσεις με τα ζώα συντροφιάς και τα πράγματα του κόσμου μας. Και μάλιστα πως είναι ουσιαστικά σημάδι ευφυΐας!

Ο καθηγητής Nicholas Epsey του Πανεπιστημίου του Σικάγο (και συγγραφέας του πονήματος «Mindwise: How We Understand What Others Think, Believe, Feel, and Want») εξήγησε στο «Quartz» πως: «Δίνουμε συχνά ονόματα σε αυτοκίνητα, όργανα, σκάφη και κάμερες, όλα τους αντικείμενα με τα οποία αναπτύσσουμε ιδιαίτερες σχέσεις και τα θεωρούμε προέκταση της ταυτότητάς μας».

mmfdhfhfhsyhfart3

«Αλλά πάει και μετά την ονοματοδοσία», συνεχίζει ο καθηγητής, «πιστεύουμε ότι η γάτα μας συμπεριφέρεται ‘‘αυθάδικα’’, ότι το χρηματιστήριο είναι ‘‘αγριεμένο’’ ή ‘‘αναρρώνει’’ και ρωτάμε το αυτοκίνητό μας ‘‘γιατί δεν παίρνεις μπροστά;’’». Για τον ακαδημαϊκό, όλα αυτά είναι υποπροϊόντα μιας ενεργούς και νοήμονος κοινωνικής συνείδησης, σημάδια δηλαδή πως «έχουμε έναν εγκέφαλο προγραμματισμένο να βλέπει και να προσλαμβάνει άλλα μυαλά».

mmfdhfhfhsyhfart2

Κάτι που σημαίνει κοντολογίς πως αν βρεθείτε να μιλάτε στη γάτα ή τον σκύλο σας (ή το αγαπημένο σας φυτό), έχετε απλώς δραστήρια φαντασία και αυξημένη νοημοσύνη…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μη μας τα ζαλίζετε!!!

  Όσο άσχημο είναι η κακοποίηση ενός ζώου άλλο τόσο είναι και η υπέρμετρη φιλοζωία.
  Καλό θα ήταν να κάνετε ένα άρθρο για την σωστή προσοχή αλλά και συμπεριφορά όσων έχουν ζώα στην κατοχή τους. Πώς πρέπει να τα προσέχουν αλλά και να τα κυκλοφορούν ανάμεσα μας!
  Π.Χ.
  1. Έχουμε πολλοί από εμάς δει τους υπέρ-σίγουρους κατόχους σκύλων τύπου "ντόπερμαν" να τα έχουν χωρίς λουρί να κάνουν βόλτα με την αιτιολογία, "είναι ήσυχο δεν δαγκώνει"! Μπορούν να τον πράττουν αυτό?
  2. Τι νομιμοποιούμαστε να κάνουμε και πως αντιδρούμε σε εκείνους που έχουν μετατρέψει τους δρόμους και τα πάρκα σε αποχέτευση.
  3. Είναι σωστό να αφήνουμε τη μητέρα μας η το μικρό παιδί μας να βγάλει βόλτα ένα rottweiler και αν δεν μπορέσει να το αποτρέψει από το να επιτεθεί σε άλλο σκυλί η άνθρωπο τι ποινές έχουν προβλεφθεί για τους ιδιοκτήτες?
  4. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν ερπετά στο σπίτι! τι γίνετε αν τους ξεφύγουν και κάνουν κακό σε κάποιον? Υπάρχει ονομαστική κατοχή κατά την αγορά ενός τέτοιου επικίνδυνου ζώου?

  Καλό είναι να μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις θα πρέπει να δουν και τα δικαιώματα των πολιτών.

  1. avatar ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ!

   ΜΠΡΑΒΟ!!

 2. avatar φιλόζωος

  Έχω έναν γνωστό χρυσαβγούλη, του λέω ένα γειά, τίποτα παραπάνω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει