Τι μπορεί κανείς να κάνει αν βρει ένα πουλί με πρόβλημα στα πόδια; Προφανώς να επικοινωνήσει με τους ειδικούς. Στο κέντρο California Wildlife Center της Καλιφόρνια, οι «ειδικοί» χρειάστηκαν χαρτόνι, κολλητική ταινία και μια δόση δημιουργικότητας για να βρουν τη λύση.

Το άτυχο Mockingbird βρέθηκε από ανθρώπους του κέντρου να ταλαιπωρείται από κάποια πάθηση στα πόδια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει ούτε να στηριχτεί σε αυτά πχ για να κουρνιάσει κάπου.

Φαίνεται πως αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο καθώς συμβαίνει σε νεαρά πουλιά κι έτσι οι διασώστες έφτιαξαν για το μικροσκοπικό πουλί κάτι σαν… παγοπέδιλα.

Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι σαν παπούτσια που θυμίζουν παγοπέδιλα με σκοπό τα πόδια του πουλιού να μείνουν σταθερά ανοιχτά, στη σωστή τους στάση, ώστε να θεραπευτούν.

Πριν τα «παγοπέδιλα», το πουλάκι ήταν αναγκασμένο να στηρίζεται διαρκώς στην άκρη των ποδιών του, κάτι που τραυμάτιζε ακόμα περισσότερο.

«Συνήθως χρειάζεται μία με δύο εβδομάδες με τα ‘παγοπέδιλα’ για να επανέλθουν τα πόδια στο κανονικό τους», δήλωσε κτηνίατρος του  CWC στο «The Dodo».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πουλί ανάρρωσε πλήρως και τα πόδια του επανήλθαν στην κανονική τους μορφή, επιτρέποντάς του να ζήσει φυσιολογικά τη ζωή του,

poasdyuays2 poasdyuays3