Ένα φρικτό βίντεο από ένα εκκολαπτήριο στη Μελβούρνη δείχνει τον τρόπο που διαχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά κοτόπουλα και τον τρόπο που σκοτώνουν τα αρσενικά επειδή θεωρούνται «άχρηστα» αφού δεν κάνουν αυγά. Αφού τα ξεχωρίσουν λοιπόν τα ρίχνουν ζωντανά σε ένα μηχάνημα που τα πολτοποιεί.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων και όλη η διαδικασία έχει καταγραφεί από κρυφή κάμερα ασφαλείας.

kotopoulakia2Μόλις γεννηθούν, τα «άχρηστα» αρσενικά κοτόπουλα οδηγούνται ζωντανά στον πολτοποιητή με τα ματωμένα υπολείμματα να χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως ζωοτροφή. Η διευθύντρια της οργάνωσης για την Απελευθέρωση των Ζώων τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πρακτική και θα πρέπει η Αυστραλία να ακολουθήσει την ίδια δέσμευση με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

kotopoulakia3

«Εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί ρίχνονται σε υψηλής ταχύτητας μπλέντερ με λεπίδες που διαμελίζουν τα νεαρά κοτόπουλα σε κομμάτια. Αυτοί οι νεοσσοί νιώθουν απίστευτο πόνο και αξίζουν προστασία από αυτήν την κατάχρηση».

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει υποσχεθεί ότι η βάρβαρη πρακτική θα σταματήσει να εφαρμόζεται από το 2017, και οι ΗΠΑ από το 2020.

kotopoulakia4 kotopoulakia5 kotopoulakia6kotopoulakia1