Αυτή είναι η στιγμή που μια τίγρης κέρδισε τελικά την αιματηρή μάχη ζωής και θανάτου με ένα ελάφι.

Η τίγρης είχε εντοπίσει το κοπάδι με τα ελάφια που ξεδιψούσε σε μία λίμνη στο Εθνικό Πάρκο Rahnthambhore στο Rajasthan της Ινδίας και ξεκίνησε μία επίθεση σε ένα νεαρό ελάφι. Το απελπισμένο ζώο πάλεψε για να κερδίσει την ελευθερία του, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε δυσκολία για την τίγρη καθώς έδωσε στο ελάφι ένα δολοφονικό «χτύπημα» πριν το… ετοιμάσει για το δείπνο της. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες ελήφθησαν από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Alankar Chandra όταν ο ίδιος επισκέφτηκε τη λίμνη με μια ομάδα τουριστών.

Ο 32χρονος είναι διευθυντής σε μια εταιρεία τεχνολογίας και δήλωσε για το περιστατικό που κατέγραψε με την φωτογραφική του: «Ακριβώς στο τέλος της λίμνης Rajbagh παρατηρήσαμε μια τίγρη να κοιμάται μπροστά από τους θάμνους. Περιστασιακά ξυπνούσε από τον ύπνο της και αγριοκοίταζε προς το μέρος μας και ξαναέπεφτε να ξεκουραστεί. Ήμασταν σε αναμονή όταν ο ήλιος άρχισε να δύει και να σουρουπώνει. Κάποια ζαρκάδια και ελάφια ήρθαν στην άκρη της λίμνης για να πιουν νερό. Υποθέτουμε ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία της τίγρης γιατί αλλιώς θα είχε πατηθεί… το κουμπί πανικού. Η τίγρης εξακολουθούσε να κοιμάται ή έτσι έμοιαζε και το ελάφι πιθανόν ένιωθε ασφαλές. Μόλις το ελάφι πήγε πίσω από τη λίμνη η τίγρης κινήθηκε γρήγορα και εξαφανίστηκε για 5 λεπτά. Τότε ο οδηγός μάς φώναξε ότι είχε αρπάξει το ελάφι στους θάμνους».

Αρχικά η μάχη ήταν μετά βίας ορατή αλλά αργότερα όλοι έβλεπαν την προσπάθεια του ελαφιού να απελευθερωθεί, μάταια όμως. Στην αρχή έμειναν στους θάμνους για 15 λεπτά, αλλά αργότερα βγήκαν σε ανοιχτό χώρο όπου άρχισε η πραγματική «δράση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Daily Mail. Μετά από πολλές προσπάθειες με ένα χτύπημα στο λαιμό η τίγρης κατάφερε να το θέσει υπό έλεγχο και να βγει νικητής της μάχης.

wildlife1 wildlife2 wildlife3 wildlife4 wildlife5