Ένα ακόμη ορφανό αρκουδάκι, που εντοπίστηκε σε δασική περιοχή των Τρικάλων, βρίσκεται ήδη υπό τη σκέπη και τη φροντίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος».

Πρόκειται για τη μικρή «Νίτα», που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα της, από κτηνοτρόφο, στα λιβάδια Περτουλίου και εν ώρα βοσκής του κοπαδιού του την Μεγάλη Παρασκευή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Την επόμενη μέρα (Μ. Σάββατο), ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης για την άγρια ζωή του «Αρκτούρου». Η επιχείρηση μεταφοράς της αρκουδίτσας στις εγκαταστάσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης, έληξε λίγο μετά την Ανάσταση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα.

Η μικρή «Νίτα», που σημαίνει αρκούδα στα ινδιάνικα, είναι μια θηλυκή αρκουδίτσα, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών. Η αρκουδίτσα μοιράζεται τον ίδιο χώρο με τον μικρό «Τζον», το ορφανό αρκουδάκι, που βρέθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, το ζώο όταν βρέθηκε στο δάσος ήταν εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο. «Η Νίτα δείχνει ήδη πιο δυνατή και ζωηρή από τον Τζον, τον θετό αδερφό της, αν και είναι ακόμα λίγο φοβισμένη», αναφέρουν οι φροντιστές του «Αρκτούρου», που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα ζώα. Τα δύο μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά πεντάωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους.

περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι «θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν ο μικρός Τζον και η Νίτα μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξουν αιχμάλωτες αρκούδες».