Βόλτα με το ποδήλατο στις ακτές του Μαλιακού διοργανώνει το Μεγάλο Σάββατο ο Ποδηλατικός Ορειβατικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Προβομάστορες».

Η συνάντηση θα γίνει στις 9:30 στο Τουριστικό Περίπτερο Καμένων Βούρλων και η ομάδα θα κινηθεί στον παραλιακό δρόμο του Καινούριου στις ακτές του Μαλιακού κόλπου.

Θα ποδηλατήσει σε ασφάλτινο δρόμο έως τις εκβολές του Βοάγριου ποταμού κι αφού περάσει το ποτάμι θα συνεχίσει για λίγο σε χωματόδρομο έως την παραλία Αγίου Σεραφείμ. Οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν και πάλι σε άσφαλτο ανάμεσα στο βάλτο και  θα σταματήσουν να παρατηρήσουν πουλιά που τρέφονται εκεί.

Στη συνέχεια θα αφήσουν το δρόμο και θα κινηθούμε δεξιά σε χωματόδρομο που μετά από 1,7χλμ θα τους φέρει στη θέση Χιλιομίλι , όπου βρίσκεται φάρος. Αφού κάνουν στάση θα επιστρέψουν στην άσφαλτο και θα συνεχίσουν προς
Σκάρφεια.

Μετά από λίγο θα βρεθούν στον επίγειο δορυφορικό σταθμό Σκάρφειας όπου θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του. Μέσω Σκάρφειας, Αγίου Σεραφείμ, Καινούριου, θα καταλήξουν στα Καμένα Βούρλα όπου τελειώνει η διαδρομή.

Προαιρετικό χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.
 
Αρκετά εύκολη διαδρομή,  ενδείκνυται για ποδηλάτες με σχετικά καλή φυσική κατάσταση.
Β.Δ.1-Ω.Π.4 -Υ.Δ.50μ.- Μήκος 30χλμ

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 22/4/2011

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1) Νάσος Σωτηρίου τηλ. 6936717053
2) Λένα Συκιώτη τηλ. 6974507311

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος, τηλ.6974507311, email: [email protected].