Το άσχημο φαινόμενο με τις θανατώσεις των άγριων αλόγων στην περιοχή της Σταρούπολης συνεχίζεται. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη κτηνιατρική γνωμάτευση για τα αίτια θανάτου, ούτε και καταγγελία προς τις αρχές, εντούτοις οι κάτοικοι της περιοχής – και κυρίως των Κομνηνών- που περιδιαβαίνουν την περιοχή για πολλές δεκαετίας βεβαιώνουν ότι ουδέποτε έχει παρατηρηθεί αυτό φαινόμενο στο παρελθόν και ότι, σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικά αίτια, αφού στα σημεία που βρήκαν τα τελευταία τρία πτώματα των άγριων αλόγων, εντόπισαν και κάλυκες.

Τα τρία νεκρά άλογα βρέθηκαν νεκρά στις παρυφές του Αχλαδόβουνου. Τα άλογα αυτή την εποχή κατεβαίνουν σε χαμηλότερο υψόμετρο από το συνηθισμένο και αυτό δεν έχει συμβεί σε τέτοιο βαθμό, παλαιότερα, λένε κάτοικοι της περιοχής.

Υπάρχουν πάντως περιστατικά κάποιων που επιχείρησαν να κλέψουν άγρια άλογα προκειμένου να τα πουλήσουν και αρκετοί αναφέρουν ότι υπήρξε περιστατικό κάποιου που κατάφερε να βάλει χαλινάρι σε άλογο για να το κατεβάσει χαμηλά, γεγονός που ίσως διατάραξε την ισορροπία των κοπαδιών. Η κατάσταση με τα κοπάδια των άγριων αλόγων δεν είναι η καλύτερη δυνατή και η προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής, για πολλούς λόγους, κρίνεται σημαντική.

πηγή: xanthipress