Για να τραβήξει την προσοχή ενόψει της νέας χρονιάς το υβριδικό Sonata της Hyundai έκανε ένα ταξίδι διασχίζοντας τη χώρα, από το Σαν Ντιέγκο στη Georgia. Το ταξίδι αφορούσε 2.269 μίλια που διανύθηκαν με λιγότερο από δύο πλήρεις δεξαμενές αερίου.

Στο τιμόνι του υβριδικού Hyundai δεν ήταν άλλος από τον Wayne Gerdes, που οδήγησε με επιτυχία κι ένα υβριδικό Ford Fusion για πάνω από 1.445 μίλια με μια δεξαμενή αερίου. Οδήγησε επίσης μια κανονική Sonata από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, με πάνω από 66 mpg.

Στο τελευταίο ταξίδι πήρε το υβριδικό Hyundai Sonata σε ορεινούς όγκους στον αμερικανικό Νότο, που σημαίνει ότι το όχημα πέρασε από μερικές αρκετά ακραίες μεταβολές θερμοκρασίας και υψομέτρου καταναλώνοντας 59,59 mpg σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Hyundai έκανε ένα παρόμοιο ταξίδι με το πρότυπο Hyundai Sonata αυτό το καλοκαίρι, καταναλώνοντας πάνω από 66 mpg από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, αλλά το ταξίδι ήταν το μισό σε μήκος και έγινε κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών του καλοκαιριού, τότε που η μπαταρία του υβριδικού Sonata είναι σε ευνοϊκή θέση λειτουργίας.

Παρόλα αυτά, το υβριδικό Hyundai χρειάστηκε μόλις 38 λίτρα καυσίμων και πέντε ημέρες για να διασχίσει τη χώρα, και ο Gerdes γέμισε μόνο μία φορά το ρεζερβουάρ τελειώνοντας το ταξίδι στο Jekyll Island, στη Georgia με υπόλοιπο δύο γαλόνια καυσίμου.

Πηγή: greenbusiness.gr