Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας τα έχουν αναδείξει σε κορυφαία σημεία αναφοράς κάθε φορά που ο ουρανίσκος τους τους υποδεικνύει τον δρόμο για τραγανά παϊδάκια, ζουμερές μπριζόλες, αφράτα μπιφτέκια κ.α.

Αν θέλετε να μυηθείτε κι εσείς στα μυστικά τους, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τις ταβέρνες που ακολουθούν και να ανακαλύψετε και μόνοι σας γιατί εδώ και χρόνια αποτελούν στεθερές αξίες.

Καραβίτης

Ταβέρνα– θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του ’20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο. Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.

Το Αυθαίρετο

Καλά κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο στενό του Αμαρουσίου, το Αυθαίρετο (Πευκών 10) είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που γίνονται αμέσως στέκι. Ένας υπέροχος εξωτερικός χώρος με χαλικάκι και τραπέζια που περιβάλλονται από πράσινο -δημιουργείται η εντύπωση ότι βρίσκεστε εκδρομή στην εξοχή-, νόστιμοι και πλούσιοι μεζέδες και μια χαλαρή και οικεία ατμόσφαιρα, που δημιουργείται από το φιλόξενο προσωπικό, στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει.

Εσωτερικά ο χώρος παραπέμπει σε ταβέρνα παλιάς εποχής με την ξύλινη οροφή και τα βαρέλια στους τοίχους. Πιάτο «σταρ» του μενού τα περίφημα γαρδουμπάκια του.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο (Κων/νου Καραμανλή και 17ης Νοεμβρίου), λοιπόν, στα Μελίσσια θα παραγγείλετε, αποκλειστικά, χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα) και χειροποίητες, σπιτικές πίτες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (Αϊδινίου 55) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!