Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά λέει το αγαπημένο τραγούδι των Φατμέ, και δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τους στίχους του και το Σαββατοκύριακο που έρχεται να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια από τις μυστικές παραλίες της Αττικής.

Μετά τις δροσιστικές βουτιές επιλέγουμε κάποια από τα καθιερωμένα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν για νόστιμες, θαλασσινές λιχουδιές, σχεδόν, πάνω στο κύμα.

Φύκι Φύκι

Με το που ανοίγει ο καιρός, ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και καρποί της θάλασσας που μυρίζουν ακόμη ιώδιο θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας στα Ψαράκια και Θαλασσινά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (νο 14) στη Βάρκιζα. Η αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα περιλαμβάνει ό,τι άλλο λαχταρήσετε από τις προτάσεις του καταλόγου που αναγράφονται στον μαυροπίνακα. Συνοδεύστε τα με χύμα κρασί ή κάποιο από τα ούζα και τσίπουρα που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.