Αν δεν έχετε βρει ακόμη τρόπους να γεμίσετε το σαββατοκύριακό σας με δραστηριότητες, σας προτείνουμε πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, και μάλιστα δωρεάν.

Ξεναγήσεις σε μουσεία, θεατρικά έργα και προβολές ταινιών, εκθέσεις χειροποίητων αντικειμένων γεμίζουν ευχάριστα την ατζέντα του διημέρου.

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στοΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του σπάνιου αυτού μνημείου σε όλους, κάνοντας Κυριακές σας ακόμα πιο απολαυστικές και μάλιστα δωρεάν!

Μία Κυριακή κάθε μήνα (14 Απριλίου γι αυτόν το μήνα), μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ο επισκέπτης ακολουθεί τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, έρχεται σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούει τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζει τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη.

Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά

Δημοφιλή είδωλα, διάσημα εμπορικά σήματα και πνευματώδη λογοπαίγνια, κυριαρχούν σε ένα ιδιαίτερο τοπίο χρωμάτων στην έκθεση «Pop In» στη Γκαλερί Σκουφά. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αντλώντας από τις βασικές αρχές της Pop και της Neo-Pop Art, παρουσιάζουν μια οπτική αφήγηση του σύγχρονου κόσμου.

Το χιούμορ, η κριτική και η εκκεντρικότητα, τα ζωντανά χρώματα και τα καθημερινά αντικείμενα αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν νέα έργα της Pop Art που σχολιάζουν τις κοινωνικές αλλαγές, ενώ παράλληλα μας ωθούν να γιορτάσουμε τη ζωή. Σάββατο ανοιχτά Σάββατο: 10.00- 15.30.

Βραβευμένα θεατρικά μονόπρακτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει το Β’ σκέλος του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων «Έξι συγγραφείς ζητούν το κοινό τους» με τα τρία, από τα τέσσερα συνολικά, μονόπρακτα θεατρικά έργα που βραβεύτηκαν στον Δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Παρασκευή: 11.00- 14.00.

Κινηματογραφικές προβολές στο Goethe

Με αφορμή την επίσκεψη του Βέρνερ Χέρτσογκ στην Αθήνα, θα προηγηθούν προβολές ταινιών του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη το Σάββατο 13 Απριλίου (17.00/ 19.00/ 21.30) στο αμφιθέατρο του Goethe- Institut Athen.

Οι επτά ταινίες που θα προβληθούν καλύπτουν όλο το φάσμα του έργου του Βέρνερ Χέρτσογκ (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους –στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και οι δύο ταινίες του που γύρισε στην Ελλάδα το 1968), ο οποίος έχει γράψει, σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε περισσότερες από 60 ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.

Έκθεση χειροποίητων αντικειμένων στην Τεχνόπολη

Δεκάδες χειροτέχνες με μοναδικές δημιουργίες γεμάτες έμπνευση θα βρίσκονται από τις 12- 14 Απριλίου 2019 (Σάββατο & Κυριακή 11.00-23.00) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για ένα τριήμερο αφιερωμένο στο χειροποίητο και τους ανθρώπους του.

Απευθείας από τα χέρια των δημιουργών, θα παρουσιάζονται πασχαλινά είδη, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, ρούχα, είδη προσωπικής φροντίδας από αγνές πρώτες ύλες (καλλυντικά, σαπούνια κ.λπ.), τυποποιημένα τρόφιμα από αγνά υλικά (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κ.λπ.), βότανα, είδη σπιτιού, παιδικά και βρεφικά είδη, είδη διακόσμησης και πολλά άλλα.