Τα 72 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου καλλιτέχνη Michel Berger (Μισέλ Μπερζέ), τιμά με το σημερινό της doodle η Google.

Ο Μισέλ Μπερζέ γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1947 στη Γαλλία. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του μουσικός. Προφανώς από εκείνη απέκτησε και το «μικρόβιο» της μουσικής καθώς ήδη από μικρή ηλικίας ο Μισέλ ήξερε να παίζει πιάνο. Στη συνέχεια άρχισε να ασχολείται και με άλλα μουσικά όργανα και εστίασε και στη μουσική θεωρία.

Ο Μισέλ Μπερζέ, γρήγορα έστρεψε το ενδιαφέρον του από την κλασική μουσική σε κάτι πιο μοντέρνο και «ερωτεύτηκε» νέα (για εκείνη την εποχή) ακούσματα, όπως η R&B και το rock and roll.

Σταδιακά άρχισε να γράφει δική του μουσική αλλά η ντροπαλή φύση του και ο εσωστρεφής χαρακτήρας του τον έκαναν στην αρχή να τα παραχωρεί σε άλλους καλλιτέχνες και ο ίδιος να μένει στην αφάνεια.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ωστόσο, αυτό άλλαξε. Ο Μπερζέ άρχισε να γράφει τα δική του μουσική και να την κυκλοφορεί ως τέτοια. Αυτή ήταν και η αρχή της τεράστιας αλλά ταυτόχρονα και σύντομης διαδρομής του. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός, τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης κυριάρχησε για τις επόμενες δύο δεκαετίες στη γαλλική ποπ μουσική σκηνή.

Ο Μπερζέ έγραψε πολλά τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες όπως η Φρανσουάζ Αρντί, ο Τζόνι Χαλιντέι και η Φρανς Γκαλ. Με την Φρανς Γκαλ, η σχέση τους έγινε κάτι παραπάνω από μουσική, καθώς παντρεύτηκαν στις 22 Ιουνίου 1976.

Μετά τον γάμο τους, η Γκαλ τραγούδησε μόνο τραγούδια του Μπερζέ. Έμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του το 1992.

Ο Μισέλ Μπερζέ, «έφυγε» ξαφνικά από καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 44 ετών.

Το τραγούδι του «Celui qui chante», από το οποίο είναι εμπνευσμένο το σημερινό Doodle, γράφτηκε και εκτελέστηκε από τον ίδιο, το 1980.