Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού στην πρώτη sold out παράστασή τους στο «Παλλάς», η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα επιστρέφουν στις 14 Μαρτίου (για δεύτερη φορά) στη σκηνή του και μας προσκαλούν να ακούσουμε ξανά και να θυμηθούμε «Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Ένα πρόγραμμα μοναδικό και ευρηματικό, με τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι στιχουργοί και συνθέτες, συνοδεύοντας αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, τραγούδια που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον και η αγάπη των πολυάριθμων θεατών, που έσπευσαν να κλείσουν πολύ νωρίς θέση για την παράσταση του Ιανουαρίου, για να απολαύσουν ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου με την ερμηνεία δύο σπουδαίων φωνών.

Πρόκειται για παράσταση που ετοίμασαν με αγάπη και προσοχή οι δύο ερμηνεύτριες, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη παρακαταθήκη τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Τάκη Μωράκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραϊνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων, κομμάτια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας συγκινούν διαχρονικά για τον μελωδικό τους πλούτο και τη στιχουργική τους φαντασία. Στο τελικό αποτέλεσμα συμβάλλουν 8 εξαίρετοι σολίστες που πλαισιώνουν τις ερμηνεύτριες.

Η παράσταση της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα κλείνει το μάτι σε όλους τους σινεφίλ, στους θαμώνες των θερινών σινεμά, στους λάτρεις των ασπρόμαυρων ιστοριών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, στους εραστές του νεότερου σινεμά και των σύγχρονων δημιουργών και σίγουρα, στους πολυάριθμους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού. Ασπρόμαυρα και έγχρωμα όνειρα συναντιούνται ξανά, στις 14 Μαρτίου, στη σκηνή του «Παλλάς», για να τραγουδήσουμε όλες και όλοι παρέα, ενώνοντας τις φωνές μας για ένα ακόμα βράδυ με αυτές της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα.

Πληροφορίες

Πέμπτη 14 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση: ticketservices.gr
Συντελεστές
Ήχος: Δημήτρης Μπουρμπούλης – Βασίλης Μιχαηλίδης
Φώτα: Περικλής Μαθιέλλης

Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα