Όποιος έβλεπε κινηματογράφο στις τρεις παλιότερες δεκαετίες, δεν χόρταινε τον τρελό Καναδό, ένα πολύπλευρο ταλέντο που έπαιξε στα πάντα και διακρίθηκε παντού.

Και αν κρίνουμε μάλιστα από τον «Austin Powers» ή τον «Shrek», μιλάμε για σωστή κωμική διάνοια!

Μόνο που πλέον έχει εξαφανιστεί λες από παντού, εκεί που κάποτε ήταν μέσα σε όλα. Πολλοί αναρωτιούνται λοιπόν πού στο καλό έχει χαθεί ο αγαπημένος Μάικ Μάγιερς και να η απάντηση.

Πρώτα απ’ όλα, απολαμβάνει τα άλλα ενδιαφέροντά του στη ζωή, όπως τη ζωγραφική και τα επιτραπέζια, αλλά και τις αγαπημένες του ομάδες, τη Λίβερπουλ στο ποδόσφαιρο και τους Toronto Maple Leafs στο χόκεϊ.

AP_17279001266298

Είναι όμως και το άλλο: έχοντας μαζέψει αρκετά εκατομμύρια από τις μεγάλες παραγωγές που έχει πρωταγωνιστήσει, ο 54χρονος Μάικ εξερευνά πλέον άλλες και πιο ανεξάρτητες πτυχές του κινηματογράφου, ενώ το 2013 δοκίμασε και για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία («Supermensch: The Legend of Shep Gordon»).

Έχοντας και δυο παταγώδεις αποτυχίες στο ενεργητικό του ως ηθοποιός, έχει γίνει πλέον εξωφρενικά επιλεκτικός στα σενάρια που λέει «ναι». Χαρακτηριστικό εδώ είναι πως από το 1991 μέχρι και σήμερα ο ατζέντης τού έχει στείλει μόλις 15 σενάρια, τα οποία απέρριψε κιόλας.

Γι’ αυτό και στράφηκε τελικά στη συγγραφή των δικών του σεναρίων, δημιουργώντας ο ίδιος ας πούμε τον χαρακτήρα του Austin Powers, μια κοπιαστική και χρονοβόρα διαδικασία. Όπως είχε πει εξάλλου στο «GQ»: «Γράφω τα περισσότερα που κάνω και δημιουργώ τα περισσότερα που παίζω. Θέλει πολύ χρόνο να τα γράψεις».

AP_17279001557180

Ο Νο 1 λόγος που έχει χαθεί όμως είναι τα παιδιά του, καθώς έχει δώσει όρκο ιερό να είναι «παρών» σε όλες τους τις στιγμές: «Ήθελα απλά να το ζήσω. Και έχει αποδειχτεί, εννοώ είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Δεν είχα ιδέα. Ήξερα πως θα μου άρεσε, δεν ήξερα όμως πως θα το αγαπούσα τόσο πολύ»…