Αυστηρώς ακατάλληλο…

Οι πλέον απαγορευμένες τρομαχτικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
10:15
21/10/2011
Αυστηρώς ακατάλληλο...
13
loading

Απαγορεύτηκαν σε πλήθος χωρών. Σε άλλες προβλήθηκαν με περικοπές. Εξαιτίας τους, οι υπάλληλοι των εταιριών αξιολόγησης καταλληλότητας ταινιών, αναγκάστηκαν να δουλέψουν υπερωρίες!

Ο λόγος για τις τρομακτικές ταινίες που είτε λόγω περιεχομένου, είτε λόγω των σκηνών ωμότητας που περιείχαν, απαγορεύτηκαν σε διάφορες χώρες και σε άλλες προβληθήκαν με κομμένες σκηνές. Η λίστα που ακολουθεί, παρουσιάζει ορισμένες από τις πλέον απαγορευμένες ταινίες στην ιστορία της έβδομης τέχνης.

A Serbian Film

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, η συγκεκριμένη ταινία προέρχεται από την Σερβία. Η υπόθεσης της ταινίας έχει να κάνει με την ιστορία ενός πορνοστάρ που συμφωνεί να συμμετάσχει στο γύρισμα μιας ταινίας η οποία όμως, όπως ανακαλύπτει αργότερα, πρόκειται για ένα «snuff film». Οι σκηνές δηλαδή που περιλαμβάνει δεν είναι γυρισμένες με ειδικά εφέ, αλλά συμβαίνουν πραγματικά και στην προκειμένη περίπτωση περιλαμβάνουν βιασμούς παιδιών και σκηνές νεκροφιλίας! Το αποτέλεσμα ήταν η προβολή της ταινία να απαγορευτεί σε Βραζιλία, Ισπανία, Νορβηγία και Αυστραλία.

Freaks

Η ταινία Freaks, μας έρχεται από την Αμερική και παρουσιάστηκε το 1932. Παρουσιάζει τη ζωή ανθρώπων με σωματικές δυσπλασίες και εργάζονται σε ένα τσίρκο. Για αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από το 1932 μέχρι και το 1963 η ταινία είχε απαγορευτεί στην Φιλανδία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ιρλανδία.

Hostel

Η γνωστή ταινία τρόμου του 2005 παρόλο που εμπορικά σημείωσε επιτυχία στις χώρες που προβλήθηκε, σε άλλες απαγορεύτηκε λόγω των σκληρών σκηνών που περιέχει. Ορισμένες από τις χώρες στις οποίες απαγορεύτηκε είναι και το Ιράν, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Ουκρανία.

Salo (120 Ημέρες στα Σόδομα)

Η ταινία αυτή του Pier Paolo Pasolini είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Μαρκήσιου ντε Σαντ και περιέχει σκηνές βιασμού, βασανισμού και αποτρόπαιων σεξουαλικών πράξεων. Μέχρι το 2000, ήταν απαγορευμένη στην Αγγλία και μέχρι το 2001 στη Νέα Ζηλανδία. Η Αυστραλία έδωσε το πράσινο φως για την προβολή της το 1993, αλλά την απαγόρευσε εκ νέου το 1998. Απαγορευμένη ήταν ακόμη, στη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Ωστόσο, και στις χώρες που τελικά επετράπη η προβολή της, αυτό έγινε υπό όρους: πολλές σκηνές είχαν λογοκριθεί και περικοπεί.

Last House on the Left

Μια ακόμη ταινία που ταλαιπώρησε και «ταλαιπωρήθηκε» από τις υπηρεσίες λογοκρισίας διαφόρων χωρών, είναι και αυτή. Σκηνοθετημένη από τον Wes Craven, το 1972, το Last House on the Left περιέχει σκηνές ιδιαίτερης ωμότητας. Η ολοκληρωμένη έκδοση της ταινίας προβλήθηκε στην Αγγλία, μόλις το 2008. Στην Ισλανδία, την Σιγκαπούρη, την Νορβηγία και την Νέα Ζηλανδία είχε επίσης αρχικά απαγορευτεί η προβολή της. Το 2009 κυκλοφόρησε και ένα remake της ταινίας.

The Evil Dead

Πέντε νεαροί βρίσκονται σε μια εκδρομή στο δάσος και διαμένουν σε ένα μικρό σπίτι. Εκεί βρίσκουν μια κασέτα. Όταν την παίξουν, διαβολικά πνεύματα εμφανίζονται και αρχίζουν να σκοτώνουν. Η ιστορία δίνεται με αιματηρές και ιδιαίτερα αποκρουστικές σκηνές. Το 1981, όταν και πρωτοπροβλήθηκε, απαγορεύτηκε σε οκτώ χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Αγγλία.

Texas Chainsaw Massacre (Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι)

Η κλασσική πλέον ταινία τρόμου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια οικογένεια κανιβάλων πείθει ταξιδιώτες να έρθουν στο σπίτι τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το «βραδινό» τους! Προκειμένου να επιτραπεί η προβολή της στην Αμερική, ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές ορισμένων σκηνών. Στην Αγγλία προβλήθηκε για ένα χρόνο και στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Κατά περιόδους, η προβολή του «σχιζοφρενή δολοφόνου» απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες, όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Γαλλία και άλλες.

I Spit on Your Grave

Πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες ταινίες της δεκαετίας του ’70 εξαιτίας της ιδιαίτερης ηθικής που προβάλλει. Χώρες όπως η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισλανδία απαγόρευσαν την προβολή με το σκεπτικό ότι παρουσιάζει τη βιαιοπραγία εναντίον των γυναικών ως κάτι θετικό. Ο Καναδάς είχε απαγορεύσει την ταινία μέχρι το 1990.

Cannibal Holocaust

Η ιταλική αυτή ταινία του Ruggero Deodato, προκάλεσε και σχολιάστηκε όσο λίγες στην ιστορία της έβδομης τέχνης. Η ταινία περιγράφει τι συνέβη σε μια επιστημονική αποστολή που βρέθηκε σε μια ζούγκλα και συνάντησε μια φυλή κανιβάλων. Οι σκηνές είναι τόσο ωμές αλλά και ρεαλιστικές, που μετά την προβολή της ταινίας, ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να συγκεντρώσει όλους τους ηθοποιούς σε ένα τηλεοπτικό στούντιο προκειμένου να αποδείξει ότι ζούσαν και ότι οι φόνοι ήταν αποτέλεσμα ειδικών εφέ. Και παρόλο που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πραγματικές οι δολοφονίες των ανθρώπων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν αληθινές και αυτές των ζώων. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, μια γιγάντια υδρόβια χελώνα θανατώθηκε! Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ταινία ήταν απαγορευμένη σε πλήθος χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar EKSWGHINOS

  Η ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ......ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΛΟΠ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΕΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΟΤΩΦ... Η ΤΑΙΝΙΑ ΛΟΓΩΝ ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε....ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΙ 300.ΧΑΧΑΧ

 2. avatar EKSWGHINOS

  ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ HOSTEL ....ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ..ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ......ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ? ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ......ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ...

  1. avatar Punisher13

   Στο Ιράν δε σκοτώνουν τους ενόχους για χαβαλέ αλλά για παραδειγματισμό και αποτροπή του εγκληματος. Τι σχέση έχει αυτό με το να σφάζεις κόσμο για να γελάς?

 3. avatar Bobos

  Εμένα μου αρεσουν οι ταινιες τρομου, δεν μου αρεσουν οι ταινιες με βασανιστηρια ομως.

 4. avatar faidra

  εμένα μου φτάνει να δω τη φωτογραφία που έχει βάλει ο Ri0T ...οπότε τι να πω...καταλαβαίνετε..

 5. avatar kiekeboe

  αυτές οι ταινίες πλέον μου μοιάζουν για παιδικό ντιρλαντα τραγουδάκι ......για κατεβείτε στο συνταγμα η ρίχτε μια ματιά μεστη βουλή ....εκει παίζει το πλέον αποτροπιαίο θρίλερ

 6. avatar Giorgos Rus

  Εχω δει το evil dead και ειναι νορμαλ ταινια,δε εχει το κατι το τρελο ανετα μπορεις να αραξεις με παρεα και να το δεις,μπορει να φαινοταν ετσι για τη εποχη του

  1. avatar Ιωάννης Χρήστου Αλεξανδρούπολη

   Και εγώ την είχα δει, το θυμάμαι σαν να ήταν χθες!!! Θυμάμαι πως είχα νοικιάσει την βιντεοκασέτα μαζί με την κατά 3 χρόνια μεγαλύτερη αδερφή μου - φυσικά και με την έγκριση των γονέων μου καθώς ήμουνα μόλις 10 χρονών (αλλά δύσκολα μπορούσα να αντισταθώ σε ταινίες τρόμου... - τύφλα να έχει και ο Μάικ Κρούγκερ...!)
   Αλλα του λόγου το αληθές, από την μέση και μετά, την έβγαλα... παρέα με το μαξιλάρι! Αρκετά χρόνια αργότερα, έτυχε να την ξαναδώ, αλλά μάλλον δεν με \"άγγιξε\" όπως την πρώτη φορά, προφανώς λόγω ανοσίας. Ίσως για την εποχή εκείνη να έκανε θραύση... καμία σχέση με τις αντίστοιχες εφετζίδικες ταινίες του σήμερα...!!!

   1. avatar Giorgos Rus

    Και εγώ πρώτη φορά την είχα δει όταν πήγαινα ακόμα δημοτικό,δε μπορούσα να κοιμηθώ το βραδύ. ακόμα και οι γονείς μου την είχαν δει με κάτι συγγενείς και φοβόντουσαν να πάνε σπίτι.Πριν την βάλουμε την κασέτα το σκεφτόμασταν στη αρχή :)).. τώρα ούτε εμένα με αγγίζει και είναι οπως το είπες,για εκείνη τη εποχή έκανε θραύση 🙂

 7. avatar Markk

  Το μόνο που έχω δει απ\' αυτά είναι το salo. Η ανωμαλία σε όλο της το μεγαλείο. Αηδίασα...

  1. avatar Indy

   Λογικο, αφού ειναι του Μαρκήσιου ντε Σαντ , απο του οποίου το επίθετο βγήκε η λέξη \"Σαδισμός\".

 8. avatar Ri0T

  Το πρωτο το Σερβικο μακραν ειναι οτι πιο σκληρο εχω δει. Τρισαθλια και σκληρη ταινια που πραγματικα σοκαρει σε αρκετες σκηνες....ειδικα προς το τελος! Για αρρωστημενους σινεφιλ και μονο.....

  1. avatar thanos76

   Μονο το \'\'χοστελ\'\' και το \'\'120 μερες στα σοδομα\'\' εχω δει.Γενικα βλεπω τετοια εργα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει