Κάθε χρόνο οι ιαπωνικές αρχές απομακρύνουν δεκάδες πτώματα που κρέμονται από τα δέντρα στο δάσος Aokigahara, στους πρόποδες του βουνού Φίτζι. Άλλες σοροί παραμένουν εκεί για χρόνια και ανακαλύπτονται πολύ αργότερα.

Η βλάστηση είναι τόσο πυκνή στο δάσος αυτό που είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος μέσα στη φύση που οργιάζει- και να μην τον ξαναδεί ζωντανό κανείς ποτέ.

jasdhfam1

Στο σημείο που το μονοπάτι οδηγεί στην περιοχή αυτή, το σημείο χωρίς επιστροφή για πολλούς, υπάρχει επιγραφή που καλεί τους μέλλοντες αυτόχειρες να το ξανασκεφτούν.

Πάνω από τα στοιχεία επικοινωνίας της Υπηρεσίας Αποτροπής Αυτοκτονιών αναγράφεται: «Η ζωή σου είναι ένα πολύτιμο δώρο από τους γονείς σου. Σκέψου τους γονείς σου, τα αδέλφια σου και τα παιδιά σου. Μην το κρατάς μέσα σου, μίλα για τα προβλήματά σου».

Για ποιο λόγο τόσοι άνθρωποι επιλέγουν να τερματίσουν τη ζωή τους στο δάσος αυτό παραμένει μυστήριο αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτό που τους προσελκύει είναι ένα βιβλίο που εκτυλισσόταν εκεί.

Το τρομακτικό δάσος έχει αποκτήσει και τη δική του χολιγουντιανή ταινία τρόμου με τίτλο «The Forest» και πρωταγωνίστρια τη γνωστή από το Game Of Thrones Natalie Dormer.

jasdhfam2

Η 34χρονη ηθοποιός υποδύεται τη Σάρα, μια νεαρή Αμερικανίδα που ταξιδεύει μέχρι την Ιαπωνία και το δάσος Aokigahara αναζητώντας τη χαμένη δίδυμη αδελφή της. Παρά τις προειδοποιήσεις να μην απομακρυνθεί από το μονοπάτι, η Σάρα τολμά να μπει στο δάσος προσπαθώντας να μάθει τι απέγινε η αδελφή της, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την οργή και τις βασανισμένες ψυχές των νεκρών.

Τα γυρίσματα δεν επιτρεπόταν να γίνουν στο εν λόγω δάσος αλλά η Dormer το επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το ρόλο.

«Σε κάνει να σκέφτεσαι, είναι θλιβερό που τόσο πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε αυτό το δάσος με τη σαφή πρόθεση να μην ξαναβγούν», λέει στη Daily Mail.

Η ταινία «The Forest» δεν είναι η πρώτη φορά που το μυστήριο του δάσους Aokigahara αποτυπώνονται σε ταινία. Το 2011 ο γεωλόγος Azusa Hayano, που είχε μελετήσει το δάσος για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, μπήκε στο δάσος με συνεργείο του Vice.com για να μοιραστεί όσα είχε μάθει.

Η αστυνομία έχει πάψει να δημοσιοποιεί στοιχεία των θανάτων στο δάσος. Τα τελευταία στατιστικά είναι από το 2010 οπότε είχαν καταγραφεί 247 απόπειρες αυτοκτονίας. Οι 54 πέθαναν.

jasdhfam3